Windows 10 naar Windows 11

Windows 10 naar Windows 11

Gratis

De upgrade naar 11 is momenteel gratis, plus je kan binnen 10 dagen weer downgraden naar Windows 10 mocht het je niet bevallen.

Geen drastische verbetering
Windows 11 is geen grote stap verwijderd van wat Windows 10 is. Windows 11 heeft vooral dan een grote visuele stijlverandering gekregen. Hiermee maakt Microsoft hun nieuwe besturingssysteem dus ook een stuk overzichtelijker en prettiger om mee te werken en je zal je dus ook niet veel moeten aanpassen om het opnieuw te moeten leren.

De Windows 10 rechts-klik menu (links) tegenover de nieuwe Windows 11 (rechts)

Zorgeloze installatie
De verbetering van je besturingssysteem draait even op de achtergrond maar je werkt snel weer verder, je programma’s blijven geïnstalleerd en Windows 11 is geoptimaliseerd met bijna alle Windows 10-software waardoor alle instellingen behouden blijven.

 

Redenen om niet te over te stappen naar 11


Niet alle systemen zijn compatible
Omdat het besturingssysteem nog relatief nieuw is, Heeft Microsoft nog niet alle bugs kunnen verhelpen. Maar dermate van tijd gaan ze dat probleem wel verhelpen met nieuwe updates.


Windows 10 blijft ondersteund
Microsoft blijft Windows 10 ondersteunen tot 2025. Daarbij gaat het niet alleen om beveiligingsverbeteringen maar ook functionele verbeteringen. Dus je hebt nog wel even de tijd om te beslissen om over te stappen naar Windows 11.

 

Hardware vereisten
Er zijn wat hardware vereisten verbonden om de stap van 10 naar 11 te doen. Hieronder zie je wat de vereisten zijn:

  • Processor – 1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores op een compatible 64-bits processor of SoC (System on a Chip)
  • Geheugen – 4 gigabyte (GB)
  • Opslag – 64 GB of een groter opslagapparaat
  • Systeemfirmware – geschikt voor UEFI Secure Boot
  • TPM – Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0
  • Grafische kaart – compatible met DirectX 12 of later met WDDM 2.0-stuurprogramma
  • Beeldscherm – High definition-beeldscherm (720p) dat groter is dan 9 inch diagonaal, 8 bits per kleurkanaal


   Dus het kan zomaar zijn dat je de stap naar Windows 11 niet kan doen omdat je apparaat het niet aan kan.

 

Nieuwe Functies:Snap indeling
Met de nieuwe Snap Layout-functie maakt Windows 11 het eenvoudiger om de vensters op uw scherm te ordenen. Het enige dat je hoeft te doen, is met je muis over de knop Maximaliseren van een willekeurig venster te gaan en dan kunt u kiezen uit zes verschillende lay-outs. Zo hoef je niet meer te klooien met het slepen van het venstertje naar elke hoek van het scherm.

Snap groepen

Deze functie geeft je de mogelijkheid om scherm-lay-outs op te slaan. Dus als het programma waarbij je het hebt opgeslagen weer opnieuw opent, Dan opent hij dezelfde lay-out die je gebruikte voordat je het programma afsloot.

 

Widgets

Widgets zijn kleine kaarten met dynamische inhoud van uw favoriete apps en services op uw Windows bureaublad. Ze worden weergegeven op het widgetsbord, waar u widgets kunt ontdekken, vastmaken, losmaken, rangschikken en aanpassen om uw interesses weer te geven. Uw widgetsbord is geoptimaliseerd om relevante widgets en gepersonaliseerde inhoud weer te geven op basis van uw gebruik.

App integratie
App integratie is een app op je computer die je telefoon met je computer integreert.
Het heeft de volgende functies:

Notificaties
.
Met de phone link app kun je de telefoon notificatie lezen vanaf je computer. Deze berichten komen dan gewoon in de notificatie center te staan.

Messaging.
Met deze functie kan je sms-berichten lezen, maar je kan er ook sms’jes mee versturen of erop reageren en dat allemaal vanaf je computer.

Foto’s.
Met deze functie kan je je foto’s die op je Android apparaat staan zien maar je kan ze ook downloaden naar je computer.

Telefoneren.
Hiermee kan je inkomende belletjes opnemen vanaf je computer. Maar je kan zelf ook iemand bellen door hun nummers in te toetsen of simpel weg hun door jouw gegeven naam in te vullen en dan vindt hij het contact voor je. Ook hebt je zelf een logboek waarin de belgeschiedenis staat, zo kan je zien wie jou allemaal heeft proberen te bellen.

 

App Mirroring. Met deze functie kun je Android apps simuleren op je computer. Zo ben je niet langer gelimiteerd van de scherm grootte van je telefoon. Maar helaas werkt deze functie voorlopig alleen nog maar met Samsung modellen. Maar Microsoft gaat waarschijnlijk in de toekomst ook samenwerken met andere telefoon modellen zodat de app mirroring functie niet alleen voor Samsung gebruikers geldt

Houd mij op de hoogte We laten het je weten zodra dit product weer op voorraad is. Vul hieronder je mailadres in.